Rákos gyerekeket állítottak Z-alakzatba, hogy az orosz hadsereget támogassák

háború
2022 március 05., 17:29
comments 12

Z-alakzatba állították be a gyerekeket, szülőket és dolgozókat egy kazanyi gyerekhospice-alapítvány udvarán - írja a Kommerszant. A Z betű az orosz tankokon feltűnő jelzés, az Ukrajna ellen háborúba indult hadsereg egyik szimbóluma, az alapítvány pedig a hadsereg melletti kiállásnak szánta az akciót - és a hatályos orosz törvények alapján természetesen nem a háború, hanem a „különleges katonai műveletek” mellett álltak ki. A képeket az alapítvány maga is közölte a honlapján.

A sorban állók egyik kezében pamfletek, a másikban orosz, donbaszi, tatárföldi zászlók voltak. Vladimir Vavilov, az alapítvány igazgatója kezdeményezte az akciót.

Az alapítványt részben a tatárföldi egészségügyi minisztérium üzemelteti.

„Rákos gyerekeket használnak fel, hogy háborús propagandaposztereket készítsenek. Hova lehet még süllyedni?” - kommentálta a hírt Christo Grozev, a Bellingcat oknyomozója.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.