Lehet népszavazás Karácsony és az ellenzék két kérdéséről: a Fudan és az álláskeresési járadék ügyében

POLITIKA
2022 március 09., 15:13
Karácsony Gergely főpolgármester a Fudan Egyetemről és az álláskeresési járadékról szóló ellenzéki népszavazási kezdeményezéshez összegyűlt aláírásgyűjtő ívek leadásán a Nemzeti Választási Iroda Alkotmány utcai székházában 2022. január 21-én.
photo_camera A főpolgármester a Fudan Egyetemről és az álláskeresési járadékról szóló ellenzéki népszavazási kezdeményezéshez összegyűlt aláírásgyűjtő ívek leadásán a Nemzeti Választási Iroda Alkotmány utcai székházában január 21-én. Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Megszámolták a Karácsony Gergely kezdeményezte két népszavazási (a Fudan Egyetemről és az álláskeresési járadékról szóló) kérdéshez leadott aláírásokat, és mindkettőnél megvan az előírt 200 ezer érvényes aláírás – tudta meg a HVG, ami szerint hivatalos döntés délután várható, de biztos, hogy csak nyáron vagy ősszel lehet a népszavazás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.