Tovább drágultak februárban a budapesti albérletek

gazdaság
2022 március 09., 09:08

Februárban is folytatódott a bérletidíj-növekedés a budapesti albérletpiacon, a hónap végén kitört orosz-ukrán háború hatása egyelőre még nem érezhető – ez derül ki a Rentingo.com albérletpiaci elemzéséből.

A fővárosban átlagosan 162 ezer forintot kértek a bérbeadók februárban, amire legutoljára majdnem két éve, 2020 nyár elején volt példa. A pandémia ötödik hulláma gyakorlatilag semmilyen hatással nem volt a bérleti díjak és a kereslet alakulására, így a januári átlaghoz képest a múlt hónapban 2,2 százalékkal emelkedtek az átlagos bérleti díjak. A bérlők igyekeznek lépést tartani az áremelkedéssel, így februárban már átlagosan 147 ezer forintért kerestek kiadó lakást, ami az előző havinál 2,3 százalékkal magasabb.

photo_camera Grafika: Rentingo

Február vége óta egyre több menekült regisztrált az albérletkereső platformon, részben ukránok, részben pedig Ukrajnában tanuló külföldi diákok. A lakosság szolidaritását mutatja, hogy sokszor itteni rokonok, barátok, ismerősök segítenek albérletet találni a nehéz helyzetbe került embereknek - írja közleményében a Rentingo.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.