Tovább drágultak februárban a budapesti albérletek

március 9., szerda 9:08

Februárban is folytatódott a bérletidíj-növekedés a budapesti albérletpiacon, a hónap végén kitört orosz-ukrán háború hatása egyelőre még nem érezhető – ez derül ki a Rentingo.com albérletpiaci elemzéséből.

A fővárosban átlagosan 162 ezer forintot kértek a bérbeadók februárban, amire legutoljára majdnem két éve, 2020 nyár elején volt példa. A pandémia ötödik hulláma gyakorlatilag semmilyen hatással nem volt a bérleti díjak és a kereslet alakulására, így a januári átlaghoz képest a múlt hónapban 2,2 százalékkal emelkedtek az átlagos bérleti díjak. A bérlők igyekeznek lépést tartani az áremelkedéssel, így februárban már átlagosan 147 ezer forintért kerestek kiadó lakást, ami az előző havinál 2,3 százalékkal magasabb.

Grafika: Rentingo

Február vége óta egyre több menekült regisztrált az albérletkereső platformon, részben ukránok, részben pedig Ukrajnában tanuló külföldi diákok. A lakosság szolidaritását mutatja, hogy sokszor itteni rokonok, barátok, ismerősök segítenek albérletet találni a nehéz helyzetbe került embereknek - írja közleményében a Rentingo.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt