Zelenszkij: Háborús bűn a szülészeti klinika lebombázása

2022 március 09., 16:18

Zelenszkij a lebombázott kórházról: Meddig lesz még ebben cinkos a világ?

„Mariupol. Orosz csapatok közvetlen támadása egy szülészeti kórházra. Emberek, gyerekek a romok alatt. Ez szörnyűség!” - kommentálta a mariupoli szülészeti klinika és gyerekkórház elleni orosz támadást Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Twitteren és a Telegramon. A politikus egy videót is közzétett a szétlőtt kórházról.

link Forrás

„Meddig lesz még cinkos a világ a terror figyelmen kívül hagyásában? Légtérzárat most azonnal! Vessetek véget a gyilkosságoknak. Megvan hozzá a hatalmatok, de úgy tűnik, az emberségeteket elveszítitek” - figyelmeztette az elnök a nyugati hatalmakat.

A Zelenszkij és több más ukrán politikus, valamint civilek által követelt légtérzár azt jelenti, hogy a NATO átveszi az ellenőrzést Ukrajna légtere felett, és minden esetleges betolakodót - így az orosz támadókat is - NATO-gépeknek kellene elfogniuk. Nyugati elemzők szerint ez azonban nem védené meg Ukrajnát, csak közelebb hozná a harmadik világháborút, ugyanis közvetlenül kerülnének szembe orosz és NATO-katonák, amire a kubai rakétaválság óta nem nagyon volt ennyire éles példa.