Éjszakai fagyokkal érkezik a hosszú hétvége

időjárás
2022 március 10., 14:30

Az ünnepi hosszú hétvégén sem változik az időjárás, sőt, hajnalonként még hidegebb lehet, többfelé mínusz 10 fok alatti minimumok lesznek. Ezzel együtt általában sokat süt majd a nap, érdemi csapadék nem várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken zavartalan napsütés várható, a Nyugat-Dunántúlt leszámítva élénk, az Alföldön olykor erős északkeleti, keleti széllel. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 5 és mínusz 11 fok között alakul, de az északi fagyzugokban ennél több fokkal hidegebb idő lesz. A legmagasabb hőmérséklet plusz 4, 5 fok körül valószínű.

Szombaton is derült, napos, száraz időre lehet számítani kevés fátyolfelhővel. Néhol megélénkül a légmozgás. A minimumok általában mínusz 3 és mínusz 10 fok között alakulnak, a kevésbé szeles fagyzugokban azonban akár mínusz 16 fokot is mérhetnek. Délutánra általában plusz 4 és 8 fok közé melegszik fel a levegő.

Vasárnap is főként napsütéses idő várható, csapadék nélkül. Az Észak-Dunántúlon élénk, néhol erős lesz a szél. A leghidegebb órákban általában mínusz 2 és mínusz 9 fok közötti értékeket mérhetnek, de a fagyzugokban ennél több fokkal hidegebb is lehet. A csúcsértékek jellemzően plusz 7 és 10 fok között alakulnak.

Hétfőn is derült, napos, száraz lesz az idő. Hajnalban általában mínusz 1 és mínusz 7 fok között alakul a hőmérséklet, de előfordulhatnak mínusz 10 foknál alacsonyabb értékek is. A hőmérséklet csúcsértéke plusz 8 és 12 fok között várható.

Kedden, március 15-én a nap első felében főleg fátyolfelhők lesznek az égen, de a nap második felében vastagodhat a felhőzet. Napközben nem valószínű csapadék, estétől, főleg a Dunántúlon, helyenként előfordulhat eső. A hajnali órákra általában plusz 1 és mínusz 6 fok közé hűl le a levegő, ám a fagyzugokban továbbra is hidegebb lesz. A csúcsértékek 9 és 14 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.