Jól fogynak az aranytömbök az infláció miatt

gazdaság
2022 március 10., 11:29
comments 3

A legtöbben még mindig folyószámlán, készpénzben vagy bankbetétben tartják a pénzüket, de ezen megtakarítási formák népszerűsége - legfőképpen az infláció miatt - az elmúlt két évben csökkent - közölte a BÁV. A magyar zálogpiac vezető szereplője szerint egyetlen megtakarítási forma volt, amely nem veszített népszerűségéből, sőt, jelentősen javult a megítélése.

"A megkérdezettek által kifejezetten inflációállónak tartott arany-, ékszer- és műtárgyba fektetők aránya több mint a duplájára nőtt tavaly óta. Az arany rövid- és hosszútávú árfolyam-növekedésében bízva az utóbbi két hónapban jelentősen nőtt az aranyékszerek és a befektetési aranytömbök forgalma is" - áll a cég közleményében.

Schaub Erika, a Generali igazgatósági tagja a Napi.hu Podcast adásában arról beszélt, hogy a magas infláció miatt a bankban is csak romlik a pénzünk. Arról pedig tegnap írtunk, hogy a 8,3 százalékos infláció miatt már rosszabbul élünk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.