Már várhatják az utalást a Sberbank-betétesek

gazdaság
2022 március 10., 07:33
comments 1

"Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) szerdán a Sberbanktól kapott adatok alapján megkezdte a kártalanítások kifizetését, így a betétesek a szerdától várhatják a számlájukra érkező jóváírásként, néhány napon belül a Magyar Posta Zrt.-től is megkapják a betétesek postai kifizetésként a részükre járó kártalanítás összegét. Azon ügyfelek, akik a Takarékbank Zrt.-nél rendelkezhetnek a részükre járó kártalanítási összeg felett, hamarosan részletes tájékoztatást kapnak, hogy mely fiókba és mikortól fáradhatnak be ügyintézés céljából" - közölte az OBA.

Mint megírtuk, a Sberbank Magyarország Zrt. súlyos likviditási és tőkehelyzete miatt az MNB március 2-án visszavonta a hazai hitelintézet tevékenységi engedélyét és elrendelte annak végelszámolását. Az Országos Betétbiztosítási Alap 10 napon belül 100 ezer euróig helytáll valamennyi jogosult ügyfél betéti követeléséért.

Az MNB számai szerint 61 ezer betétesnek lehetett 100 ezer euró alatti betéte az orosz hátterű banknál.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.