Már várhatják az utalást a Sberbank-betétesek

március 10., csütörtök 7:33
1

"Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) szerdán a Sberbanktól kapott adatok alapján megkezdte a kártalanítások kifizetését, így a betétesek a szerdától várhatják a számlájukra érkező jóváírásként, néhány napon belül a Magyar Posta Zrt.-től is megkapják a betétesek postai kifizetésként a részükre járó kártalanítás összegét. Azon ügyfelek, akik a Takarékbank Zrt.-nél rendelkezhetnek a részükre járó kártalanítási összeg felett, hamarosan részletes tájékoztatást kapnak, hogy mely fiókba és mikortól fáradhatnak be ügyintézés céljából" - közölte az OBA.

Mint megírtuk, a Sberbank Magyarország Zrt. súlyos likviditási és tőkehelyzete miatt az MNB március 2-án visszavonta a hazai hitelintézet tevékenységi engedélyét és elrendelte annak végelszámolását. Az Országos Betétbiztosítási Alap 10 napon belül 100 ezer euróig helytáll valamennyi jogosult ügyfél betéti követeléséért.

Az MNB számai szerint 61 ezer betétesnek lehetett 100 ezer euró alatti betéte az orosz hátterű banknál.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt