Elkezdődött a sberbankosok kártalanítása, de akinek annyira nem sürgős, annak nem muszáj kapkodnia

március 11., péntek 13:28
2

„2022. március 11-től a Takarékbank Zrt. fiókhálózatának bevonásával megindult a Sberbank Magyarország Zrt.betéteseinek kártalanítási eljárása” – olvasható az Országos Betétbiztosítási Alap közleményében.

Jogosultak:

  • a 2 500 000 forint feletti kártalanítási összeggel rendelkező magánszemélyek,
  • a 20 000 forint feletti kártalanítási összeggel rendelkező cégek.

Az OBA azt írja, hogy az ügyfelek érdekeinek szem előtt tartásával járnak el, így előfordulhat, hogy hamarabb kapják meg a pénzüket, mint ahogy a kártalanításról készített kivonat eljut hozzájuk postai úton. A kifizetési elszámolás bemutatása nem feltétele a kártalanításnak, azt az erre kijelölt Takarékbank-fiókokban nélkül is intézhetik.

A bankfiókokban történő zökkenőmentes kiszolgálás érdekében javasolják, hogy a Takarékbank fiókjaiba lehetőség szerint az alábbi beosztás szerint érkezzenek ügyintézés céljából. A beosztást a Sberbankban bejelentett magánszemélyek esetében titulus nélküli vezetéknév, cégek esetében a cégnév kezdőbetűje alapján határozták meg:

  • 2022. március 11-én pénteken nem betűvel kezdődő cégnév esetén, illetve A-tól É-ig
  • 2022. március 16-án szerdán F-től K-ig
  • 2022. március 17-én csütörtökön L-től R-ig
  • 2022. március 18-án pénteken S-től ZS-ig

Az OBA felhívja a figyelmet, hogy a kártalanítás rendezésére egészen 2023. március 31-ig bármikor lesz lehetőség a Takarékbank fiókjaiban.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt