Támogatja a kormány az ukrán menekülteket alkalmazó cégeket

március 11., péntek 7:04

Támogatást nyújt a kormány azoknak a magyar cégeknek, melyek a háború elől menekülő ukrán állampolgároknak adnak munkát - ez olvasható a Magyar Közlönyben tegnap éjszaka megjelent rendeletben, amit az Mfor.hu szúrt ki.

A rendelet szerint a kormány azoknak a cégeknek ad támogatást, melyek az Ukrajnában kialakult "fegyveres konfliktus" (nem háború, orosz invázió, stb.) február 24-i kezdete után Magyarországra menekült ukrán állampolgárokat vagy ukrán-magyar kettős állampolgárokat foglalkoztatják, ha a munkavégzés Magyarországon történik, legalább heti 20 órában, határozott vagy határozatlan idejű szerződéssel.

A támogatást a munkaadónak kell kérnie, a kérelmet pedig 8 nap alatt el kell bírálnia a kormányhivatalnak. A pénzt a munkavállalók utazási és lakhatási költségeire kell fordítania a munkaadónak. A legfeljebb 12 hónapra járó támogatási összeg a lakhatási és utazási költségek 50 százaléka, de legfeljebb havi 60 ezer forint lehet, a munkavállalóval egy háztartásban élő gyerekek után pedig még 12-12 ezer forint jár.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt