Új vezetőt jelentett be az ISIS

Terrorizmus
2022 március 11., 07:50
comments 4

Az Iszlám Állam csütörtökön több mint egy hónap után elismerte, hogy meghalt korábbi vezetőjük, Abu Ibrahim Al-hashemi Al-Quraishi és szóvivője, Abu Hamza Al-Quraishi - őket egy különleges amerikai egység likvidálta február elején az észak-szíriai Idlib tartományban.

Részlet az ISIS egyik propagandavideójából (AFP)
photo_camera Részlet az ISIS egyik propagandavideójából (AFP)

Az új ISIS szóvivő, Abu Umar al Muhajir nem erősítette meg az amerikaiak verzióját, de nem is cáfolta. Csak annyit közölt, hogy utolsó harcát a Ghuwayran börtönnél vívta Hasaka városában (az amerikaiak szerint a szomszédos Atme városban likvidálták). Egyúttal pedig bejelentette, hogy az Iszlám Állam új vezetője Abu Al-Hassan Al-hashemi Al-Quraishi, és őt még a megölt kalifa nevezte ki. Róla egyelőre még a terrorszervezet szakértői sem tudnak semmit, azt sem, hogy az előző két vezetőhöz hasonlóan iraki-e. (Reuters, Aljazeera)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.