Lehet, hogy Putyiné az Olaszországban szárazdokkban álló szuperjacht az amerikaiak szerint

külföld
2022 március 12., 01:16
comments 16

A Ligur tenger partján fekvő olasz kisváros, Marina di Carrara egyik szárazdokkjában szeptember óta áll egy, a szuperjachtok kategóriáján belül is extrémnek számító, 700 millió dolláros értékűre becsült hajó, a Seherezádé, ami az amerikai hatóságok gyanúja szerint Vlagyimir Putyinhoz köthető.

A New York Times friss, titkosszolgálati és kormányzati forrásokra hivatkozó cikke szerint az amerikai szolgálatok még nem biztosak ugyan a dolgukban, de már találtak arra utaló jeleket, hogy a hajó esetleg tényleg Putyinhoz köthető lehet.

Három nappal ezelőtt szintén az amerikai lap írta meg elsőként, hogy az olasz hatóságok vizsgálják a Seherezádé nevű hajó valós tulajdonviszonyait, miután a személyzet egyik tagja elkotyogta, hogy a jachtot valójában Putyin szokta használni.

Az ügyet ismerő kormányzati források szerint Putyin a vagyona töredékét tartja a saját nevén. Az ingatlanjai és hajói jellemzően az oligarchái nevén vannak, miközben ő használja azokat. De lehetséges, hogy több cég közbeiktatásával, de Putyin a Seherezádé esetében kimutatható tulajdonosa a hajónak.

Putyin a járvány alatt sok időt töltött Szocsiban. A Seherezádé 2020 és 2021 nyarán többször is járt a városban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt