Beindult a civilek evakuálása Mariupolnál

háború
2022 március 14., 13:34

Hétfőn végre megindulhatott a civilek kimentése az oroszok által szétlőtt Mariupolból. A korábbi napokban is egy sor megállapodás született a humanitárius folyosók létesítéséről, de ezeket az oroszok nem tartották be.

Most a város polgármesterének tanácsadójára hivatkozva a BBC azt írtja, hogy 50 autónak már sikerült elhagynia a várost. A menekülők Melekine, Manhush, Zaporizzsja, Berdianszk irányába hagyják el a várost. Ez az egyetlen folyosó, ami hivatalos engedélyt kapott, és működik. Ugyanakkor a helyi hatóságok nem tudják biztosítani a biztonságos átkelést a folyosó felé.

A Hromadske értesülése szerint már 160 autónak sikerült elhagynia Mariupolt, és nyugat felé, Berdianszkon áthaladva Zaporizzsjába tartanak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt