Biztonsági alkalmazottak sztrájkolnak Németországban, több tucat járatot törölnek a repülőtereken

külföld
2022 március 14., 13:53

Több mint ezer biztonsági alkalmazott hagyott fel a munkával Németország repülőterein hétfőn. Rengeteg a késés és a járattörlés.

Az egynaposra tervezett sztrájkot a Verdi, biztonsági alkalmazottakat képviselő szakszervezet és a munkáltatók közötti bérvita eredménytelensége miatt szervezték. A két fél eddig háromszor tárgyalt, de nem sikerült megállapodniuk. A héten Berlinben terveznek összeülni.

A Verdi az órabérek minimum 1 eurós emelését követeli, és a sztrájk folytatását ígéri keddre a frankfurti, hamburgi, stuttgarti és badeni repülőtereken. (AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.