Fél Budapestet lezárják kedden a különböző ünnepi vonulások miatt

Budapest
2022 március 15., 06:23

Budapesten forgalomkorlátozások és lezárások lesznek március 15-én kedden az ünnepi rendezvények, gyűlések és vonulások miatt, ez a közösségi közlekedésbe is bezavar kicsit a Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint.

A lezárások a II., a III., az V., a VI., a VII., a XI. és a XIII. kerületet érintik.

  • Kedden nem lehet behajtani a Bródy Sándor utcába a Pollack Mihály tér és a Múzeum körút között, a Múzeum utcába, az Ötpacsirta utcába és a Pollack Mihály térre.
  • Lezárják az Árpád fejedelem útját a Szépvölgyi út és a Margit híd között, a Pacsirtamező utcát, a Lajos utcát a Pacsirtamező utca és az Árpád fejedelem útja között,
  • a Bem felső rakpartot a Bem tér és a Margit híd között,
  • az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és a Kodály körönd között,
  • a Váci utat a Nyugati tér és a Ferdinánd híd között,
  • a Bajcsy-Zsilinszky utat, a Károly körutat és a Műegyetem felső rakpart egy szakaszát.
  • Szakaszosan és időszakosan zárják le az Alkotmány utcát, a Garibaldi utcát, az Akadémia utcát, a Szalay utcát, a Balassi Bálint utcát, a Széchenyi felső rakpartot a Kossuth tér és a Jászai Mari tér között és a Honvéd utcát.
  • Szintén szakaszosan zárják majd le a Bem felső rakpart-Gyóni Géza tér-Lipthay utca-Margit körút-Margit híd-Szent István körút-Nyugati tér-Bajcsy-Zsilinszky út-Alkotmány utca útvonalat,
  • valamint a Március 15. tér-Petőfi tér-Belgrád felső rakpart-Fővám tér-Szabadság híd-Szent Gellért tér-Budafoki út-Bertalan Lajos utca-Műegyetem felső rakpart útvonalat.

A BKK tájékoztatása szerint a Kossuth Lajos téri rendezvények miatt a 2-es és 2M villamosok dél felől csak a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) megállóig közlekednek.

Mivel 12:00 és 15:30 között egy vonulás miatt lezárják a Margit hidat és a Szent István körutat, a 4-6-os villamosok csak a dél-budai végállomások és az Oktogon között közlekednek, a budai fonódó villamosok délről pedig a Széll Kálmán térig (17-es) és a Batthyány térig (19-es, 41-es), északról meg a Szent Lukács Gyógyfürdőig járnak.

12 és 18 óra között részlegesen lezárják a Bajcsy-Zsilinszky utat a Váci út és az Andrássy út között, ezért Dél-Pest felől az M3-as metrópótló a Deák Ferenc térig közlekedik, észak felől pedig az Oktogonig.

13 és 15 óra között, szintén vonulásos rendezvény miatt a Március 15. tér és a Szent Gellért tér közötti szakaszon (a Műegyetem rakparton várhatóan 20 óráig) kell korlátozásokra számítani: a 47-es és a 49-es villamosok a Szabadság híd lezárásának idején a Deák Ferenc tér helyett a Batthyány térig járnak. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.