A spanyol kamionosok tüntetése akadályozza az élelmiszer-ellátási láncok működését

március 17., csütörtök 16:01
1

A spanyol tejtermelők leállították a termelést, mert a kamionosok magas üzemanyagárak miatti négynapos tiltakozása az egész országban megzavarta az ellátási láncokat. A FeNIL tejipari szövetség csütörtöki közleménye szerint a tejtermékek előállításához szükséges áruk szállítását erősen akadályozzák tiltakozások, csakúgy, mint az élelmiszerláncoknak való elosztást. A helyi média szerint a demonstrációk befolyásolták a hal-, gyümölcs- és zöldségellátást is.

Ez az első tiltakozás azóta, hogy az alapból is magas üzemanyagárak az orosz-ukrán háború miatt még magasabbak lettek. Még úgy is jelentősnek mondhatók a március 14-e óta tartó tüntetések, hogy a fő kamionos szakszervezetek nem vesznek részt rajta.

Csütörtökön Raquel Sanchez közlekedési miniszter lekicsinylően nyilatkozott a tüntetésekről, mondván azokat a szélsőjobboldali politikai pártokhoz kötődő kis csoportok szervezik. Azt mondta, a kormány 15 ezer rendőrt helyezett készenlétbe, hogy megvédjék a tüntetésekben nem résztvevő kamionosokat, és hogy garantálják az áruk megfelelő elosztását. (Bloomberg)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt