Ókovács Szilveszter sietősen tisztázta, hogy véletlenül sem Orbán leváltásával viccelődött az Operaházban

KULTÚRA
2022 március 17., 15:49
comments 20

Szerda este kapta fel az internet az Operaház főigazgatójának múlt szombati beszédét, amiben Orbán Viktor füle hallatára azt mondta: „Szeretném megköszönni a miniszterelnök úr huzamos bizalmát. Én csak tudom, mert lassan elérem azt a határt, ami még a magyar operaházi történetben nem volt. 12 év! Ezután már tényleg mindenkinek mennie kellett. Nem akarok ötleteket adni, de ez tényleg lassan elközeleg.”

link Forrás

A felvételeken látni is lehetett, hogy a miniszterelnöki házaspár a díszpáholyban kicsit meg is lepődött a poénon. Csütörtökön Ókovács Szilveszter már arról beszélt az RTL Híradójának, hogy félreértették:

Tényleg úgy gondolja bárki, hogy miután engem a miniszterelnök másnap ki is tüntetett, és nagy kitüntetés számomra az is, hogy az Operaház élén lehetek, itt állok neki ellenzéki retorikával előjönni? Nem!”

Szerinte „szánt szándékkal amputálták” mondandóját, valójában arról beszélt, hogy olyan hosszú bizalmat kapott a miniszterelnöktől, ami az Operaház történelmében még egy embernek, Lukács Miklósnak adatott meg, ő lehetett még szintén 12 évig az Opera élén. „Ha valaki ezt másként értelmezi, és kiragadja a saját szavaimat valamilyen bornírt hülyeség indoklására, azért én nem szeretnék felelni.”

Mivel a gála hanganyaga egyelőre még elérhető az MTVA archívumában, végighallgattuk a köszönetnyilvánításról szóló részt, de abban nem hangzott el Lukács Miklós neve, Novák Katalint viszont Ókovács külön megtapsoltatta a beszéde végén.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.