Ókovács Szilveszter sietősen tisztázta, hogy véletlenül sem Orbán leváltásával viccelődött az Operaházban

KULTÚRA
2022 március 17., 15:49
comments 20

Szerda este kapta fel az internet az Operaház főigazgatójának múlt szombati beszédét, amiben Orbán Viktor füle hallatára azt mondta: „Szeretném megköszönni a miniszterelnök úr huzamos bizalmát. Én csak tudom, mert lassan elérem azt a határt, ami még a magyar operaházi történetben nem volt. 12 év! Ezután már tényleg mindenkinek mennie kellett. Nem akarok ötleteket adni, de ez tényleg lassan elközeleg.”

A felvételeken látni is lehetett, hogy a miniszterelnöki házaspár a díszpáholyban kicsit meg is lepődött a poénon. Csütörtökön Ókovács Szilveszter már arról beszélt az RTL Híradójának, hogy félreértették:

Tényleg úgy gondolja bárki, hogy miután engem a miniszterelnök másnap ki is tüntetett, és nagy kitüntetés számomra az is, hogy az Operaház élén lehetek, itt állok neki ellenzéki retorikával előjönni? Nem!”

Szerinte „szánt szándékkal amputálták” mondandóját, valójában arról beszélt, hogy olyan hosszú bizalmat kapott a miniszterelnöktől, ami az Operaház történelmében még egy embernek, Lukács Miklósnak adatott meg, ő lehetett még szintén 12 évig az Opera élén. „Ha valaki ezt másként értelmezi, és kiragadja a saját szavaimat valamilyen bornírt hülyeség indoklására, azért én nem szeretnék felelni.”

Mivel a gála hanganyaga egyelőre még elérhető az MTVA archívumában, végighallgattuk a köszönetnyilvánításról szóló részt, de abban nem hangzott el Lukács Miklós neve, Novák Katalint viszont Ókovács külön megtapsoltatta a beszéde végén.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt