Orbán előtt viccelődött azzal az operaház igazgatója, hogy 12 év után mindenkinek mennie kellett

humor
2022 március 16., 20:22
comments 34

Többéves csúszás után múlt szombaton adták át az 55,1 milliárdból felújított Operaház épületét. A nyitógálán elmondott beszédében Ókovács Szilveszter igazgató is utalt a késésre és a felemésztett közpénzre, amikor megköszönte a kormány türelmét, majd úgy mellékesen eleresztett egy olyan poént, amitől összerezzent a díszpáholy.

„Hölgyeim és uraim! A segítséget szeretném megköszönni. Szeretném megköszönni a miniszterelnök úr huzamos bizalmát. Én csak tudom, mert lassan elérem azt a határt, ami még a magyar operaházi történetben nem volt. 12 év! Ezután már tényleg mindenkinek mennie kellett. Nem akarok ötleteket adni, de ez tényleg lassan elközeleg.”

Szerencsére ennél a pillanatnál a kamera pont a miniszterelnök páholyát mutatta. Az Orbánék előtt ülő Schmitt Pál láthatóan jót derült a mondaton, de Lévai Anikó már kevésbé, kérdően nézett a férjére, hogy ez most mégis mi akart lenni.

Az élő közvetítésről készül videó azóta sajnos nem elérhető az MTVA archívumában, csak visszahallgatni lehet.

A jelenetről készült videót Márki-Zay Péter stábja töltötte fel a Youtube-ra:

A rádiós közvetítésből összeállítottuk a teljes gondolatmenetet:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt