Orbán előtt viccelődött azzal az operaház igazgatója, hogy 12 év után mindenkinek mennie kellett

humor
2022 március 16., 20:22

Többéves csúszás után múlt szombaton adták át az 55,1 milliárdból felújított Operaház épületét. A nyitógálán elmondott beszédében Ókovács Szilveszter igazgató is utalt a késésre és a felemésztett közpénzre, amikor megköszönte a kormány türelmét, majd úgy mellékesen eleresztett egy olyan poént, amitől összerezzent a díszpáholy.

„Hölgyeim és uraim! A segítséget szeretném megköszönni. Szeretném megköszönni a miniszterelnök úr huzamos bizalmát. Én csak tudom, mert lassan elérem azt a határt, ami még a magyar operaházi történetben nem volt. 12 év! Ezután már tényleg mindenkinek mennie kellett. Nem akarok ötleteket adni, de ez tényleg lassan elközeleg.”

Szerencsére ennél a pillanatnál a kamera pont a miniszterelnök páholyát mutatta. Az Orbánék előtt ülő Schmitt Pál láthatóan jót derült a mondaton, de Lévai Anikó már kevésbé, kérdően nézett a férjére, hogy ez most mégis mi akart lenni.

Az élő közvetítésről készül videó azóta sajnos nem elérhető az MTVA archívumában, csak visszahallgatni lehet.

A jelenetről készült videót Márki-Zay Péter stábja töltötte fel a Youtube-ra:

link Forrás

A rádiós közvetítésből összeállítottuk a teljes gondolatmenetet:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.