1,33 millióba került minden egyes szék a felújított Operaházban

Lezárt tartalom a Kör tagjainak építészet
2022 február 04., 15:08
comments 1

Budapest egyik legnevezetesebb felújítás alatt álló középületét még a választás előtt átadják, a megnyitó március 12-én lesz. Ez nem jelenti azt, hogy az Andrássy úti Operaház addigra biztosan készen is lesz.

photo_camera Fotó: Szász Zsófi

Az épület mellett most is látható információs tábla szerint a 2017-ben kezdődött felújítás 2021 utolsó napjáig tartott. A helyszínen azonban nem látszik, hogy tényleg be is fejeződött volna. A kordonokkal elkerített főépület itt-ott még fel van állványozva, a Dalszínház utcai oldalon egymásra helyezett konténerek magasodnak.

Megnyitják, aztán nyáron befejezik

A réseken belesve január utolsó hetében kő és földkupacok, építési anyagok látszottak, mutatva, hogy a munkálatoknak még messze nincs vége. Amikor az út szélén dohányzó, építési anyagra váró munkásokat a táblán látható dátumokról kérdeztük, csak legyintettek. Szerintük csúszni fognak, mert még „baromi sok meló van”. A jegyek az Opera-újranyitóra már rég elfogytak.

photo_camera Fotó: Szász Zsófi

Az Operaház felújításával kapcsolatos kérdéseinkre az Opera vezetése és a projektet 2018-ban átvevő Városliget Zrt. válaszolt. Az Operában a március 12-ei nyitástól kezdődően folyamatos játékot ígérnek, „számos világsztár” érkezésével. A projektet menedzselő Városliget Zrt. biztos benne, hogy tartani tudják magukat a már egy éve meghirdetett műsorhoz, de nem cáfoltak rá teljesen a munkásokra: kérdésünkre nem zárták ki a lehetőséget, hogy további javításokra lesz szükség, melyekre a nyári üzemszünet ideje alatt kerülhet sor. Amikor ezt megpróbáltuk tisztázni, kiderült, hogy az Operaház épületének „teljesítési végdátuma” március 10., azután már csak garanciális javításokkal számolnak.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt