Több mint 7 millió forintnyi sajtot loptak el egy sajtüzemből

bűnügy
2022 március 17., 09:44

Az Egri Járási Ügyészségen emeltek vádat öt emberrel szemben, akik raktárosok és árufuvarozók voltak egy egri sajtüzemben, ahonnan 2018-ban és 2019-ben több mint 7 millió forint értékben vittek el sajtot.

Az ügyészség közleménye szerint a vádlottak közül ketten, akik az üzemben dolgoztak, kitalálták, hogy „az ellenőrzés részleges hiányosságait kihasználva ellopják a raktárkészlet egy részét”, és saját zsebre fognak dolgozni. Az éjszakai műszakokban együttműködtek velük a sofőrök is, akik a kiszállított árucikkek közé a raktárból további sajtokat is elvittek, hogy azokat feketén adják el.

A raktárosok egyike ezt úgy próbálta eltitkolni, hogy a raktár számítógépén egy program segítségével meghekkelte az előző műszak által már lezárt kiadási nyilvántartást, azt a látszatot keltve, mintha a többletárut a nappali műszakban adták volna ki. Összesen 7.689.109 forint kárt okoztak a cégnek.

A raktárosokat sikkasztással, a sofőröket orgazdasággal vádolják. Börtönt, pénzbüntetést, foglalkozástól való eltiltást is kaphatnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.