A Medián felmérése szerint érvénytelen lesz a homofób népszavazás

POLITIKA
2022 március 18., 14:23
comments 11

A Medián felmérése szerint a teljes népesség 41 százaléka nem fog részt venni az április 3-i ,,gyermekvédelmi”, valójában melegellenes népszavazáson, az ellenzéki szavazók majdnem fele pedig érvénytelenül fog szavazni, olvasható az Amnesty International Magyarország és a Háttér Társaság által megrendelt országos reprezentatív közvélemény-kutatásban.

A népszavazás akkor lenne érvényes, ha az összes választó több mint fele érvényesen szavazna, és akkor lenne eredményes, ha a résztvevők több mint fele igennel vagy nemmel válaszolna a kérdésekre.

A 1100 fős kutatás szerint a választópolgárok nagy része nem szavazna érvényesen, ezért nem lesz érvényes a népszavazás.Némileg torzíthat a felmérésen, hogy a Medián azt február végén készítette, azóta azonban a kormányzati propaganda teljes gőzre kapcsolt, és Orbán Viktor még a március 15-i beszédébe is beleépítette a népszavazás fontosságát.

Arra a kérdésre, hogy mi a kormány célja a népszavazással, a népszavazásról tudó ellenzéki szavazók több mint negyede szerint a figyelemelterelés, a kormánypárti szavazók viszont a kormánypropaganda szlogenjének megfelelően a „gyerekvédelmet” nevezték meg célként. (via Telex)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.