Simonka György felszámolás alatt álló cége 230 millió forinttal tartozik a pünkösdista egyháznak

március 18., péntek 8:00
1

230 millió forintot követel a Magyar Pünkösdi Egyház egyik szervezete Simonka György fideszes országgyűlési képviselő egykori cégétől – tudta meg a 24.hu. Az egyház Segítő Szolgálata 2017-ben adott ekkora kölcsönt a Paprikakert TÉSZ Kft.-nek, ami most felszámolás alatt áll. Ez az egyik olyan cég, amelynek tevékenysége a Simonka és 32 társa ellen felhozott vádak középpontjában áll, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsítják őket. A képviselőt emellett vesztegetéssel is vádolják.

A lap kérdésére a Magyar Pünkösdi Egyház elismerte a kölcsönt, azonban annak részleteiről üzleti titokra hivatkozva nem sokat közöltek. Az biztos, hogy jelzálogjogot, elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeztek be a javukra a cég tulajdonában álló ingatlanokon. Annyit elmondtak, hogy a Paprikakert TÉSZ Kft. gazdasági igazgatója pénzügyi nehézségek miatt kereste meg őket, amiből a cég hitelt törlesztett és közterheket fizetett volna. A kölcsönt azóta sem kapták vissza.

Simonka Görgy Orbán Viktornál 2020-ban Fotó: Simonka György/Facebook

Februárban derült ki, hogy Simonka György visszavonul az országos politikától, és nem indult az áprilisi választáson.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt