Iványi Gábor: Gyáva és gonosz cselekedet nem megsegíteni valakit, aki a függetlenségéért, az életéért küzd

március 19., szombat 6:52
5

"Nem tiltakoznék ellene" - válaszolta Iványi Gábor lelkész, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője a Népszavának arra a kérdésére, hogy támogatná-e, hogy fegyvereket szállítsunk Ukrajnának. Szerinte a lényeg az Ukrajna melletti kiállás, az, hogy ennek mi a tartalma, szerinte bonyolult kérdés.

"Vita indult az egyházunkban és az egyesületünkben arról, hogy szabad-e nekünk golyóálló mellényt küldenünk Ukrajnába. Nem tudom pontosan, mi a helyes megoldás. Az bizonyos, hogy gyáva és gonosz cselekedet nem megsegíteni valakit, aki a függetlenségéért, az életéért küzd" - fogalmazott Iványi Gábor. Az interjúból kiderül, hogy egyelőre nem küldtek, csak megnézték, mennyibe kerül: 18 ezer forinttól 100 akárhány ezerig. Lehet, hogy fognak küldeni.

"Az imádság nélkülözhetetlen, de imádsággal vagy puszta kézzel nem lehet védekezni a tankok ellen. Aztán, amikor vége ennek a szörnyűségnek, a kardokat kapákká kell kovácsolni, a lándzsákat sarlókká, ahogyan Ézsaiás könyve írja" - mondta a lelkész.

Egy másik kérdésre válaszolva arról beszélt, hogy szerinte egészen hihetetlen Orbán Viktor képmutatása. "Aztán irányt váltott, Európa ellen uszított, Vlagyimir Putyin mellett agitált. Most pedig hirtelen odapenderedik a béke oldalára, a béke olajágát viszi a csőrében, és azt állítja, hogy az ellenzék fegyvereket akar szállítani Ukrajnába, amelyekkel embereket fognak ölni, míg ő azon dolgozik, hogy ez ne következhessen be. Nincsenek rá szavak, hogy mennyire arcátlan" - olvasható a Népszava interjújában.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt