Már nem Karl Malone, hanem LeBron James a világ második legeredményesebb kosárlabdázója

sport
2022 március 20., 08:14

LeBron James minden idők második legeredményesebb játékosa lett az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA), miután az alapszakasz szombati játéknapján 38 pontot szerezve lehagyta a legendás Karl Malone-t.

A Los Angeles Lakers játékosa eddigi karrierje alatt 36 947 pontot szerzett, aminél csak Kareem Abdul-Jabbar (38 387 pont) ért el többet, aki egyébként karrierje nagyobb részében szintén a Lakersnél játszott. Karl Malone (36 928) így már csak az örökrangsor harmadik helyén áll, a negyedik pedig a 2020 januárjában elhunyt Kobe Bryant (33 643).

photo_camera LeBron James egy 2019-es Lakers-Wizards meccsen Fotó: Chris Elise/AFP

A Lakers szombaton a Washington Wizards vendége volt, és három negyed után még hat ponttal vezetett, végül azonban nyolccal kikapott. A fővárosiak hat meccsből álló vereségsorozat után nyertek ismét. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.