15 ezer tablettányi dizájnerdrogot foglaltak le Győr környékén

drog
2022 március 21., 19:11

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya ősz óta nyomozott egy kábítószerrel nagy mennyiségben üzletelő banda ellen, és közben kiderült, hogy a NAV Nyugat-Dunántúli Bűnügyi Igazgatósága és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság is figyeli a szervezet egy-egy tagját, mivel a bogyókon kívül dohánytermékben és gyógyszerben meg teljesítményfokozókban is utaztak illegálisan.

link Forrás

A három egység a Győr környéki ingatlanokra fókuszált, ahol a csapat dolgozott. Végül március 8-án 39 szolgálati kocsival 76 rendőr és a NAV munkatársai lecsaptak az öt célszemélyre, majd 7 lakásban és raktárban tartottak kutatást.

A gyanút több felvonásban megrendezett, 15 ezer darab, több mint 6,7 kg színes bogyó megszerzése, eladása alapozza meg. A tablettákon 2000-2500 forintért adtak túl.

photo_camera Fotó: police.hu
photo_camera Fotó: police.hu

A csapat minden tagjának megvolt a szerepe, volt, aki osztotta, mások végrehajtották a feladatokat. A tablettás csomagok beszerzését a gyanú szerint az 54 éves N. Lajos intézte, majd átadta a megrendelést az 52 éves társának, illetve az 55 éves B. Lajosnak, ők értékesítették tovább a felkutatott vevőknek.

A most elfogott csapat 4. (B. Lajos fia, a 30 éves B. Richárd) és 5. tagja (a 45 éves F. Roland) sofőrként és a raktárak biztosításáért dolgozott. A sofőrt ugyanis korábban többször elkapták kisebb-nagyobb, kábítószergyanús tartalmú pakkokkal. Eredetileg kábítószer-birtoklással gyanúsították, de később kábítószer-kereskedelem lett belőle.

A kék, narancssárga és világosbarna tabletták az előzetes igazságügyi vegyészszakértői vélemény alapján 3-MMC-t tartalmaznak, ami új pszichoaktív anyagnak minősül.

photo_camera Fotó: police.hu

A csapat két tagja, az 52 éves H. Zsolt és N. Lajos lakásán további kábító hatású szereket foglaltak le. Összesen közel 3 kg, különböző színű (fehér, rózsaszín) és állagú (por, massza) új pszichoaktív anyag került a bűnjelraktárba.

photo_camera Fotó: police.hu

A NAV cigarettagyártó gépsort, több raklapnyi füstszűrőt és rengeteg dohányterméket foglalt le, a győri nyomozók pedig a gyógyszerhamisítási büntetőeljárásuk bizonyítékait lajstromozták: gyógyszergyártó gépsort, csomagoló anyagokat és hamis gyógyszereket foglaltak le.

A négy, azóta letartóztatott férfit és a szabadlábon védekező B. Richárdot új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével gyanúsították meg. A gyanúsítás ellen panaszt nem tettek, ahogyan vallomást sem.

link Forrás

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya az új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének gyanúja miatt indított nyomozásának iratait a büntetőeljárás egy kézben történő további folytatása érdekében átadja a NAV Nyugat-Dunántúli Bűnügyi Igazgatósága részére. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.