Hodász András atya végleg befejezi a Papifrankót

Média
2022 március 21., 11:34
comments 25

Abbahagyja a Papifrankót, a magyar YouTube legnézettebb egyházi tematikájú csatorna készítését Hodász András és csapata, írja a Szemlélek. Ez a második alkalom, hogy a csatorna leáll, most azonban úgy tűnik tényleg végleg.

"Teljesen önálló döntést hoztunk" - mondta Hodász atya a Papifrankó búcsúzó videójában. Ugyanakkor arról is beszélt, hogy "odaföntről" sem kapott megfelelő támogatást, pedig továbbra is hisz abban, hogy az egyháznak szüksége lenne az internetes jelenlétre.

Hodász a három év aktív youtube-ozás alatt sok helyről kapott hideget is, meleget is. Elmondta azt is, hogy az online bullying és lincselés igenis képes sebeket okozni. "Egy dolgot nem tudtam előre, hogy én ezt nem fogom bírni"

Szerinte Magyarországon a közbeszéd nagyon rossz irányba halad: "eltűntek a színek a párbeszédeinkből, csak fekete és fehér létezik, és a szekértáborok világában alapelvvé vált, hogy aki nincs velünk, az ellenünk van". Szerinte ennek a szekértábor-logikának köszönhető, hogy "mélyen hívő katolikusok is képesek voltak (...) teljesen leírni pusztán azért, mert nem minden egyes ponton mondtam ugyanazt, amit ők mondtak."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.