Orbán nem akar légtérzárat Ukrajna felett

POLITIKA
2022 március 21., 18:32
comments 94

A miniszterelnök hétfőn kitett egy videót, miután beszélt Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével. Ebben arról beszélt, hogy nehéz lesz a jövő heti NATO- és európai uniós csúcs Brüsszelben, mert „veszélyes javaslatok vannak a NATO asztalán”. Szerinte vannak olyan tagállamok, amelyek felvetették, hogy hozzanak létre légtérzárat Ukrajna felett. De hogy melyik tagállamok, azt nem árulta el.

Jens Stoltenberg,a NATO főtitkára március elején egyértelműen visszautasította az ukrán elnök légtérzárra vonatkozó kérését, mert nem akarja, hogy Ukrajnán túlra is kiterjedjen a háború.

Orbán beszélt arról is, hogy egy másik javaslat szerint a szankciókat az orosz gáz- és olajellátásra is kiterjesztenék. A magyar kormány szerint a szankciókat nem lehet kiterjeszteni az orosz gáz- és olajbehozatalra, mert az Magyarország és néhány más európai uniós ország esetében „aránytalanul, szinte elviselhetetlenül nagy terheket jelent”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.