Orbán nem akar légtérzárat Ukrajna felett

március 21., hétfő 18:32
95

A miniszterelnök hétfőn kitett egy videót, miután beszélt Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével. Ebben arról beszélt, hogy nehéz lesz a jövő heti NATO- és európai uniós csúcs Brüsszelben, mert „veszélyes javaslatok vannak a NATO asztalán”. Szerinte vannak olyan tagállamok, amelyek felvetették, hogy hozzanak létre légtérzárat Ukrajna felett. De hogy melyik tagállamok, azt nem árulta el.

Jens Stoltenberg,a NATO főtitkára március elején egyértelműen visszautasította az ukrán elnök légtérzárra vonatkozó kérését, mert nem akarja, hogy Ukrajnán túlra is kiterjedjen a háború.

Orbán beszélt arról is, hogy egy másik javaslat szerint a szankciókat az orosz gáz- és olajellátásra is kiterjesztenék. A magyar kormány szerint a szankciókat nem lehet kiterjeszteni az orosz gáz- és olajbehozatalra, mert az Magyarország és néhány más európai uniós ország esetében „aránytalanul, szinte elviselhetetlenül nagy terheket jelent”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt