Erős földrengés volt Tajvannál

március 22., kedd 19:51

Rövid időközzel két erős földrengés rázta meg helyi idő szerint szerdára virradóra Tajvan délkeleti partvidékét.

Az erősebb, 6,6-os erősségű földmozgás fészke a tajvani Központi Időjárásfigyelő Ügynökség szerint kb. 62 km-re délre a keleti fekvésű Hualien városától a tengeren, nagyjából 30 km-es mélységben volt. A második földmozgás erőssége 6,1-es volt kb. 19 km-es mélységben, amit később egy harmadik, 4,7-es erősségű is követett.

A sziget központjában, Tajpejben több épület is megrázkódott. Károkról, illetve esetleges áldozatokról egyelőre nincsenek értesülések. Szökőárriadót nem rendeltek el a hatóságok.

Sokakat álmukból vert fel a földrengés vagy a hatóságok katasztrófahelyzetben mobiltelefonokra küldött figyelmeztető üzenete.

Hírügynökségek megjegyezték, hogy a földrengés epicentrumához legközelebb fekvő térség viszonylag gyéren lakott, hegyvidéki terület.

Tajvan két tektonikus lemez határának közelében fekszik, ezért gyakoriak a földrengések. A sziget déli részét 2016-ban megrázó földregés több mint száz ember életét követelte, 1999-ben pedig kétezernél is többen vesztették életüket egy 7,3-as erejű földmozgás során. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt