Novák Katalin elment a határra, hogy erőt adjon

POLITIKA
2022 március 22., 11:56
comments 5

„Azért vagyok itt, hogy köszönetet mondjak és erőt adjak, hiszen már hetek óta állnak a vártán a helyi emberek”

– ezt Novák Katalin mondta a magyar-ukrán határon az MTI szerint. Magyarország következő köztársasági elnöke a közmédiának beszélt a Beregsurányban tapasztaltakról, ahol szerinte a „példátlan összefogást mutatja, hogy a településvezetők, a segélyszervezetek és a kormányhivatal munkatársai mellett sok jó szándékú ember is jelen van”.

Szerinte „azok a menekülők, akik kilátástalan helyzetből indultak, itt egy kicsit megnyugvást találnak”, és „nagyon hálásak a magyar embereknek”. Azt is elmondta, hogy „igyekszik bátorítani a helyben segítőket arra, hogy tartsanak ki, amíg szükség van a munkájukra, hiszen nem tudható, meddig tart a háború”.

Facebook-oldalán úgy fogalmazott: „Azért jöttem a határhoz, hogy mindannyiunk nevében köszönetet mondjak azoknak, akik az első perctől helytállnak. Azt tapasztaltam, hogy mindenki teszi a dolgát.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.