Megvertek egy férfit, mert szólt, hogy nyitva van az ismerősük táskája, most jogerősen börtönbüntetésre ítélték őket

bűnügy
2022 március 23., 16:01
comments 2

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint két férfi 2018. szeptember 9-én éjjel egy belvárosi bár hátsó bejárata előtti járdán állt, amikor egy másik férfi megérintette a társaságukban társaságában tartózkodó nő karját, és szólt neki, hogy nyitva van a táskája.

Az egyik férfinak ez nem tetszett, és szóváltásba keveredett a karérintővel. Tenyérrel arcon ütötte, majd ököllel az arca felé ütött, azonban ez az ütés nem talált. Ezt követően a másik férfi arcon rúgta a sértettet, majd miután az futni kezdett, az oldalánál is megrúgta őt. A sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket és súlyos egészségromlást is szenvedett.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság súlyos testi sértés bűntette miatt 2021. június 3-án az elsőrendű vádlottat két év hat hónap börtönbüntetésre, három év közügyektől eltiltásra, míg a másodrendűt – mint visszaesőt – három év hat hónap börtönbüntetésre, továbbá négy év közügyektől eltiltásra ítélte. A bűncselekményt mindkét vádlott próbaidő hatálya alatt követte el, ezért a bíróság a velük szemben korábban más ügyekben kiszabott egy-egy év felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is elrendelte.

A Fővárosi Törvényszék szerint az elsőfokú bíróság az eljárási szabályoknak megfelelő, törvényes ítéletet hozott, helyesen értékelte a bizonyítékokat és a büntetéskiszabási körülményeket, így az első fokon elfogadott ítélet jogerős.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt