Megvertek egy férfit, mert szólt, hogy nyitva van az ismerősük táskája, most jogerősen börtönbüntetésre ítélték őket

bűnügy
2022 március 23., 16:01
comments 2

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint két férfi 2018. szeptember 9-én éjjel egy belvárosi bár hátsó bejárata előtti járdán állt, amikor egy másik férfi megérintette a társaságukban társaságában tartózkodó nő karját, és szólt neki, hogy nyitva van a táskája.

Az egyik férfinak ez nem tetszett, és szóváltásba keveredett a karérintővel. Tenyérrel arcon ütötte, majd ököllel az arca felé ütött, azonban ez az ütés nem talált. Ezt követően a másik férfi arcon rúgta a sértettet, majd miután az futni kezdett, az oldalánál is megrúgta őt. A sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket és súlyos egészségromlást is szenvedett.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság súlyos testi sértés bűntette miatt 2021. június 3-án az elsőrendű vádlottat két év hat hónap börtönbüntetésre, három év közügyektől eltiltásra, míg a másodrendűt – mint visszaesőt – három év hat hónap börtönbüntetésre, továbbá négy év közügyektől eltiltásra ítélte. A bűncselekményt mindkét vádlott próbaidő hatálya alatt követte el, ezért a bíróság a velük szemben korábban más ügyekben kiszabott egy-egy év felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is elrendelte.

A Fővárosi Törvényszék szerint az elsőfokú bíróság az eljárási szabályoknak megfelelő, törvényes ítéletet hozott, helyesen értékelte a bizonyítékokat és a büntetéskiszabási körülményeket, így az első fokon elfogadott ítélet jogerős.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.