RTL: A Paks II-n dolgozó magyar munkásokat bocsátott el a Roszatom alvállalkozója

március 23., szerda 5:34
7

Állítólag a Roszatom egyik alvállalkozója több, a Paks II. beruházáshoz tartozó építkezésen dolgozó munkavállalónak nem fizette ki több havi bérét, majd el is bocsátotta őket - derül ki az RTL Híradóból.

A szekszárdi munkások Harangozó Tamás szocialista képviselőt keresték meg. Egyikük azt állította, hogy az alvállalkozó másfél havi bérrel tartozik nekik, másikuk pedig 600-700 ezer forintot mondott. Azt is állítják, hogy az orosz vezetésű cég márciusban kényszerszabadságra küldte őket, majd amikor visszatértek, közös megegyezéssel történő szerződésbontásról szóló okirattal várták őket. Ezt volt, aki nem írta alá, de aki aláírta, az nem kapott a szerződésről másolatot.

Az RTL megkereste a kormányt, ahonnan a Roszatom magyarországi képviseletéhez irányították őket. A Roszatom lényegében elismerte, hogy problémák vannak, azt írták:

„bizonyos átmeneti, technikai jellegű nehézségek jelentkeztek, ám a projekt orosz fővállalkozója külön erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy segítse az alvállalkozóit.”

Azt nem mondták meg, hogy ezek a technikai jellegű problémák a háború és az Oroszországra kivetett szankciók miatt vannak-e, de azt állították, hogy a Paks II. bővítése az ütemterv szerint halad.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt