RTL: A Paks II-n dolgozó magyar munkásokat bocsátott el a Roszatom alvállalkozója

belföld
2022 március 23., 06:34

Állítólag a Roszatom egyik alvállalkozója több, a Paks II. beruházáshoz tartozó építkezésen dolgozó munkavállalónak nem fizette ki több havi bérét, majd el is bocsátotta őket - derül ki az RTL Híradóból.

A szekszárdi munkások Harangozó Tamás szocialista képviselőt keresték meg. Egyikük azt állította, hogy az alvállalkozó másfél havi bérrel tartozik nekik, másikuk pedig 600-700 ezer forintot mondott. Azt is állítják, hogy az orosz vezetésű cég márciusban kényszerszabadságra küldte őket, majd amikor visszatértek, közös megegyezéssel történő szerződésbontásról szóló okirattal várták őket. Ezt volt, aki nem írta alá, de aki aláírta, az nem kapott a szerződésről másolatot.

Az RTL megkereste a kormányt, ahonnan a Roszatom magyarországi képviseletéhez irányították őket. A Roszatom lényegében elismerte, hogy problémák vannak, azt írták:

„bizonyos átmeneti, technikai jellegű nehézségek jelentkeztek, ám a projekt orosz fővállalkozója külön erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy segítse az alvállalkozóit.”

Azt nem mondták meg, hogy ezek a technikai jellegű problémák a háború és az Oroszországra kivetett szankciók miatt vannak-e, de azt állították, hogy a Paks II. bővítése az ütemterv szerint halad.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.