Csak azok a benzinkutak kapják meg a támogatást, akik nem küldik el a munkavállalóikat

gazdaság
március 24., 6:15

Újabb részletek derültek ki a szerda este megjelent kormányhatározatról, amiben a kormány támogatást ígért a bajba jutott benzinkutaknak.

A határozat alapján a literenként 20 forintos támogatást március, április és május hónapokra igényelhetik a benzinkutak, a támogatást pedig a tavaly március, április és májusi fogyasztás 80 százaléka alapján számítják. A támogatást előlegként, egy összegben fizeti ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium legújabb kapcsolódó közleményében pedig azt írják, hogy a támogatást azok a benzinkutak kaphatják csak meg, akik vállalják, hogy folyamatosan nyitva tartanak, és változatlan létszámban foglalkoztatják tovább munkavállalóikat.Kitérnek arra is, hogy a benzinkutasok a kérelmet online nyújthatják be 2022. március 25.-én, pénteken 8 órától az IFKA erre a célra kialakított felületén. A támogatás folyósítására várhatóan már a jövő héten megkezdődik. (via mfor.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt