Támogatást ad a kormány a kisbenzinkutaknak

gazdaság
2022 március 23., 21:02
comments 2

Literenként 20 forint támogatást nyújt a kormány a kisbenzinkutaknak, erről jelent meg kormányhatározat a szerdai Magyar Közlönyben. A határozat alapján a támogatást március, április és május hónapokra igényelhetik a benzinkutak, a támogatást pedig a tavaly március, április és májusi fogyasztás 80 százaléka alapján számítják. A támogatást előlegként, egy összegben fizeti ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A kormány tavaly novemberben rögzítette literenként 480 forintban a benzin és a gázolaj árát, a hatósági árazás miatt viszont sok kisebb töltőállomás fenntarthatatlan veszteségeket szenvedett, sok, különösen vidéki benzinkúton üzemanyaghiány alakult ki, vagy a töltőállomások elkezdték szabályozni, hogy egy autós maximum mennyit tankolhat, több kút pedig inkább bezárt, mint hogy veszteségesen üzemeljen tovább. Mindezek miatt kormány március elején azt ígérte, hogy az ellátásbiztonság garantálására támogatást kaphatnak majd a vidéki benzinkutak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt