Tízmillió forintot foglalt le a NAV Iványi Gáboréktól

belföld
2022 március 24., 13:46
comments 5

Csak a nekik jogosan járó tizenkét milliárdos állami támogatás kifizetését követően tudják kiegyenlíteni a három milliárdos tartozásukat a NAV felé – mondta Iványi Gábor a csütörtöki sajtótájékoztatón, amiről a hvg.hu tudósított. Az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke és lelkésze arról is beszélt, hogy a februári házkutatást követően tartozásukkal kapcsolatban megpróbáltak a szabályok betartásával eljárni, és közölték a NAV-val, hogy nem tudnak fizetni, erre az adóhatóság le is foglalta tízmillió forintjukat.

Iványi azt is mondta, hogy elmennének akár Strasbourgig, de a bírósági ügyeik miatt erre nincs módjuk, mert csak akkor fordulhatnak az uniós bírósághoz, ha a magyarországi jogi lehetőségeiket már kimerítették. A lelkész ismételten elmondta, „ez az egész vegzatúra az ő ellehetetlenítésüket szolgálja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.