Karácsony Gergely: El kell dönteni, kivel vagyunk

POLITIKA
2022 március 25., 10:15

Szijjártó Péter (Fidesz) külgazdasági és külügyminiszter után Karácsony Gergely budapesti főpolgármester is reagált Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek az EU-csúcson mondott beszédére:

A szégyen, ami Európa színe előtt a magyar miniszterelnököt érte tegnap este csakis Orbáné, nem Magyarországé. Úgy van, ahogy Zelenszkij ukrán elnök mondta: el kell dönteni, kivel vagyunk. Oldalt kell választani. A történelem sötét oldala, vagy a jó oldala? Putyin vagy Európa? Kelet vagy Nyugat? Erről már nem a megsemmisült Orbánnak kell döntenie. Hanem nekünk április 3-án.

Volodimir Zelenszkij az EU-csúcson mondott beszédében ezt üzente Orbán Viktornak:

"Viktor, tudod te, hogy mi folyik Mariupolban? Te tétovázol, hogy kivesd a szankciókat vagy ne? És te hezitálsz, hogy átengedd-e a fegyvereket vagy ne? Tétovázol, hogy kereskedj Oroszországgal vagy ne? Nincs idő tétovázni, most dönteni kell."

Erre pedig Szijjártó Péter (Fidesz) külgazdasági és külügyminiszter reagált úgy, hogy REZSICSÖKKENTÉS.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.