Németország látványosan csökkenti orosz energiaimportját

gazdaság
március 25., 11:17

A német hatóságok arra számítanak, hogy az idei év közepére sikerül a felére csökkenteni az Oroszországból származó olajimportot a februári szinthez képest – közölte Robert Habeck gazdasági miniszter, aki szerint folyamatban van az oroszországi gáz- és szénvásárlások nagyarányú csökkentése is. Németország gyorsan csökkenti energiafüggőségét Oroszországtól, olajimportja például a következő hetekben 25 százalékra mérséklődhet az Ukrajna elleni orosz háború kezdete előtti 35 százalékról - mondta az MTI szerint a német gazdasági miniszter (Zöldek).

Németország orosz gázfüggősége most már csak 40 százalék a február végi 55 százalék után. Robert Habeck azt mondta, hogy ez a függőség a nyár kezdetére 24 százalékra mérséklődik, és 2024 nyarára Németország jórészt függetlenedik az orosz gáztól.

Az Orbán-kormány szerint az Oroszországból származó földgáz- és kőolajszállítás leállítása hazánk energiaellátását lehetetlenítené el, egyúttal a rezsiköltségek drasztikus emelkedésével járna. (MTI/444.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt