Még három napig lehet mozgóurnát igényelni

POLITIKA
2022 március 27., 05:05

Még három napig, szerdán 16 óráig kérhet a helyi jegyzőtől levélben vagy ügyfélkapus azonosítás nélkül a Nemzeti Választási Iroda internetes oldalán mozgóurnát az, aki egészségi állapota, fogyatékossága, illetve fogva tartása miatt nem tud elmenni a szavazóhelyiségbe ikszelni. A határidő lejárta után csak személyesen vagy ügyfélkapus azonosítással lehet a kérelmet benyújtani. Az NVI felhívta a figyelmet, hogy

jogszerűen kérhető mozgóurna akkor is, ha a választópolgár például koronavírus-fertőzés miatt házi karanténban van, de a pusztán kényelmi okra vagy a munkavégzésre hivatkozó kérelmeket a választási irodák elutasítják.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.