Mariupol polgármestere már a teljes lakosság evakuálását kéri

március 28., hétfő 15:34
1

Vadim Bojcsenko, Mariupol polgármestere azt mondta, a város már a megszállók kezében van, miután több hét bombázás után szinte teljesen lerombolták. Szerinte most a város minden megmaradt lakosát evakuálni kellene. A háború előtt még 400 ezer ember lakta Mariupolt, és a becslések szerint még mindig maradhattak ott vagy 160 ezren, miközben már nincs víz, fűtés és elektromosság sem.

Fotó: STRINGER/Anadolu Agency via AFP

Amikor vasárnap az Unian arról kérdezte Bojcsenkót, hány civil halhatott meg az ostromban, a polgármester már nem mert pontos számot mondani. Legutoljára március 13-án adtak ki ilyen adatokat, akkor 2187 civil áldozatról számoltak be.

Korábban az ukrán hatóságok azzal vádolták az oroszokat, hogy nem engedik be a humanitárius konvojokat. Később pedig arról beszéltek, hogy erőszakkal viszik Oroszországba a lakosságot. Az oroszbarát szeparatisták vezére vasárnap arról beszélt, hogy 1700 embert evakuáltak. (CNN)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt