Sztrájkkal fenyegetőznek a norvég olajipar dolgozói

külföld
2022 március 28., 12:21
comments 3

Sztrájkolni tervez a norvég hajógyárak, olajipari gyártóüzemek és más gyártók mintegy huszonnyolcezer dolgozója április elsejétől. A szakszervezetek hajlandóak elállni a sztrájktól amennyiben sikeresen kötnek új bérmegállapodást a munkaadókkal.

A sztrájk hosszú távon rosszul érintené az olajszektort, így a hajók építését, az olajfúró platformokat és a kutakon végzett mérnöki munkákat, de egyenlőre nem fenyegeti Norvégia kőolajiparának kibocsátását.

Más szektorok dolgozói is sztrájkolhatnak az elkövetkezendő hetekben Norvégiában. Buszsofőrök, ápolónők, tanárok és építőmunkások fizetéséről tartanak majd tárgyalásokat a szakszervezetek. (Reuters)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.