Tajvan közelében kezd hadgyakorlatba az USA és a Fülöp-szigetek

hadügy
2022 március 28., 11:48
comments 3

Kezdetét vette az elmúlt évek egyik legnagyobb katonai gyakorlata a Fülöp-szigeteken. Mindkét ország mintegy kilencezer katonája vesz részt a tizenkét napos "Balikatan" ("Vált válnak vetve") gyakorlaton. A gyakorlatok részeként tengeri biztonsági, élőtüzes, kétéltű-hadműveleteket tartanak és terrorelhárítási kiképzés is lesz.

A megnyitóünnepségen mindkét fél az egyre szorosabb együttműködésről, szövetségről, barátságról és bizalomról beszélt, ami lehetővé teszi a két ország sikeres katonai működését a régióban.

A Tajvanhoz közel tartott gyakorlatok aggodalomra adhatnak okot a kínai kormánynak, de a két ország vezetői elmondták, a gyakorlatoknak egy ország se célpontja, kizárólag a védelmi felkészültséget szeretnék fejleszteni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.