Érd polgármestere a megfigyelésről: Nyomasztó és dermesztő érzés

bűnügy
2022 március 29., 13:01
comments 9

Korábban írtuk, hogy Érd polgármestere, Csőzik László arról posztolt Facebookon, hogy néhány napja megfigyelésre alkalmas eszközöket találtak helyettese irodájában. A spotlámpában kamera és mikrofon volt.

Megkeresésünkre Csőzik László elmondta, úgy vették észre, hogy valami nem stimmel, hogy két spotlámpa egyszerre, furcsán kezdett világítani. Félig viccelődve megjegyezték, hogy talán lehallgatják őket, de nem nyúltak hozzájuk. Végül biztonsági szakembert hívtak, hogy az vizsgálja meg, a lámpákat ő szerelte szét.

Megdöbbenésükre a szakértő arról értesítette őket, hogy kamerát és mikrofont is talált az egyik lámpában. Azt mondta, maguk a kütyük nem voltak túl profik, ilyeneket interneten is lehet rendelni, viszont nagyon szakszerűen voltak beszerelve. A polgármester azonnal értesítette a rendőrséget, akik lefoglalták az eszközöket. A hírre egyébként valamennyi lámpát leszedették és megvizsgáltatták, de nem találtak bennük semmi gyanúsat.

Az épület tüzetes átnézése még nem történt meg, egyelőre sokkban vannak, és várják a fejleményeket.

„Egyelőre a világon semmit nem tudunk, a működési elve is ismeretlen. Azt feltételezik, hogy ez a wifirendszeren keresztül továbbította valahova az anyagot” - mondta Csőzik.

A biztonsági szakértő megállapította, hogy a kamera és a mikrofon alkalmas volt hang és kép rögzítésére és jel továbbítására is. „Innentől kezdve csak találgatni tudunk, de nem akarok találgatni” - mondta a polgármester.

Csőzik László, Érd polgármestere
photo_camera Csőzik László, Érd polgármestere

„Én az a fajta ember vagyok, igyekszem úgy élni az életemet, hogy akár rejtett kamera is veheti, de azért rendkívül dermesztő és nyomasztó érzés” - tette hozzá.

Csőzik azt is mondta, mindent át fognak vizsgáltatni, de egyelőre a döbbenet állapotában vannak. Szerinte az irodában soha nem hangzott el olyan dolog, amiből bármi bajuk lehetne, de azért rossz érzés, hogy megfigyelték őket.

„Az egyik feltételezés az, hogy ez akár olyan elven is működhetett, hogy van neki internetes hoszting állomása. Tehát hozzá tartozik mondjuk egy 50 méteres körzetben egy másik ketyere, ami fellövi a felhőbe a jelet. Érdemes úgy is megnézni ezt a házat, hogy nincs-e esetleg eldugva ez a fogadóállomása. Egyelőre nem tudjuk biztosan, hogy ez a wifin keresztül vagy hogy ment” - mondta Csőzik a 444-nek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.