Három szóval reagált a külügy az őket érintő orosz hekkertámadásról szóló cikkre

POLITIKA
2022 március 29., 11:15
comments 26

„Kampányhazugságokkal nem foglalkozunk.” Mindössze ennyit válaszolt a külügyminisztérium a hvg.hu kérdéseire, miután a Direkt36 megírta, hogy az oroszok évek óta ki-be mászkálnak a magyar külügy számítógépein, orosz hackerek legalább tíz éve támadják Magyarországot, leginkább a Szijjártó Péter vezette külügyminisztériumot, és a támadások legalább egy része mögött feltehetően orosz állami szervek állnak.

A hvg a következőket kérdezte:

  • Hány olyan támadásról tudnak, amiről a Direkt36 írt?
  • Miért nem tiltakoztak a támadások miatt az orosz félnél?
  • Ha tiltakoztak az orosz félnél, akkor azt milyen formában tették?
  • Milyen intézkedéseket foganatosítottak az ügyben? Indult-e belső vizsgálat annak feltárására, hogy kinek a hibájából nem sikerült az orosz kibertámadásokat elhárítani?
  • Miért hallgatták el a közvélemény előtt a támadások tényét?

Erre az öt kérdésre sikerült a fent olvasható három szavas választ adnia a Szijjártó vezette külügyminisztériumnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.