Muszukajev Iszmail aranyérmet nyert a birkózó Európa-bajnokságon

sport
2022 március 29., 17:21
comments 1

A szabadfogásúak 65 kilós kategóriájában Muszukajev Iszmail aranyérmet nyert kedden a budapesti birkózó Európa-bajnokságon. Az FTC kabardföldi származású birkózója hétfőn az eredetileg csecsenföldi, de most albán színekben versenyző Islam Dudaevet, majd az elődöntőben a lengyel Krzysztof Bienkowskit győzte le technikai tussal. A kedd esti fináléban az olimpiai ezüstérmes, háromszoros világbajnok azeri Haji Aleyevvel találkozott, aki ellen egészen parádés teljesítménnyel 12-1-es technikai tussal diadalmaskodott.

A magyar színekben versenyzõ Muszukajev Iszmail (pirosban) az albán Islam Dudaev ellen küzd a férfi szabadfogású birkózók 65 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntõjében a budapesti birkózó Európa-bajnokságon a BOK Csarnokban
photo_camera A magyar színekben versenyző Muszukajev Iszmail (pirosban) az albán színekben versenyző Islam Dudaev ellen küzd a férfi szabadfogású birkózók 65 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntõjében a budapesti birkózó Európa-bajnokságon a BOK Csarnokban Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Muszukajev korábban orosz színekben indult, de 2019 óta magyar színekben versenyzik. Még abban az évben vb-harmadik lett, majd a tavalyi tokiói olimpián az ötödik helyet szerezte meg. A mostani az első érme Eb-ről, egyúttal az első magyar dobogós hely az idei kontinensviadalon. A keddi programban még a 97 kilogrammban szereplő Bajcajev Vlagyiszlav is szőnyegre lép, méghozzá a fináléban az azeri Magomedkhan Magomedov ellen. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.