Visszaéltek Kásler Miklós nevével az interneten

belföld
2022 március 29., 13:12
comments 24

„Ismét csalók élnek vissza a nevemmel a közösségi média felületein, hogy megtévesszék, megkárosítsák gyanútlan honfitársaimat” - közölte Facebook-oldalán Kásler Miklós.

Az emberminiszter arra kért mindenkit, hogy ne dőljön be az ilyen jellegű profilhamisításoknak. Felhívta a figyelmet, hogy soha semmilyen szemölcs vagy parazitafertőzés ellen védő gyógyszerkészítményhez nem adta a nevét. Közölte, az esetet azonnal jelentette, és kérte a megtévesztő fiókok törlését.

Nem ez az első alkalom, hogy ilyesmi történik, 2021 februárjában Kásler nevével és fényképeivel reklámoztak többek között egy bizonytalan eredetű és az egészségre potenciálisan káros parazitaölő szert.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.