Orbán: Meg kell állítani a genderőrületet

genderőrület
2022 március 30., 17:35
comments 14

„Meg kell állítani a genderőrületet!” - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Egerben, ahol a gyermekvédelmi népszavazásban feltett kérdések elutasítása, és a Fidesz-KDNP helyi jelöltje, Pajtók Gábor mellett kampányolt.

Azt mondta, hogy ha elmegyünk és négy nemmel szavazunk, akkor a kérdést a népszavazással hosszú időre le is rendezzük. „Az anya nő, az apa férfi, a gyerekeinket hagyják békén!”

photo_camera Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher/MTI/MTVA

Orbán szerint a népszavazás tétje „megőrizzük-e a józan eszünket”. Úgy folytatta: Magyarország egy szabad ország, a felnőttek eldöntik, hogy hogyan akarnak élni. „Nem is akarunk mi ebbe beleszólni. De a gyerekek, na az a vörös vonal.” Szerinte azért kell most népszavazást tartani, hogy világossá váljon, „ezeknek a marhaságoknak”, idegen divatoknak nem szabad bejutniuk az iskolákba.

photo_camera Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher/MTI/MTVA

Kifejtette, hogy ha a gyerekeket az iskolában olyan hatások érik, amelyek a szülők dolgát megnehezítik, akkor az iskola olyasmit csinál, amire nem kapott felhatalmazást.

„Mi elvárjuk a tanároktól, elvárjuk az iskolától, hogy ne neveljék át a gyerekeinket. Nem adtuk át a jogunkat soha senkinek, hogy más határozza meg helyettünk, mikor, hogyan kell a gyerekeinket szembesíteni az életnek ezekkel a nagyon nehéz kérdéseivel” - hangsúlyozta, hozzátéve: ez a szülő dolga, ezt a jogot pedig meg kell védeni, különben elveszik. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.