Segítettél bármilyen módon az Ukrajnából menekülőknek? Az ELTE kutatói kérdőívben kérdeznének erről

TUDOMÁNY
2022 március 30., 07:49

Az ELTE Pszichológiai Intézetének kutatói állítottak össze egy anonim kérdőívet, mellyel azokat szeretnék megszólítani, akik bármilyen formában segítettek az Ukrajnából a háború elől menekülő embereknek. Legyen szó többnapos önkéntes munkáról a pályaudvarokon, tárgyadományokról vagy a közösségi oldalakon végzett segítségről, minden tapasztalat érdekes a kutatás szempontjából.


„A kérdőívünk célja, hogy felmérjük az önkéntes segítségnyújtás egyéni mozgatórugóit, illetve hogy megértsük, milyen feltételek mellett marad fenn az önkéntes segítségnyújtás. Fontos kiemelni, hogy a kérdéseinkre nincsenek jó vagy rossz válaszok, azonban az eredményeket csak akkor tudjuk felhasználni, ha azokra őszintén válaszol. Ehhez kérjük az együttműködését” – írják erről az oldalukon.

A kérdőívet itt lehet megtalálni, és itt lehet részletesebben is olvasni a kutatásról és az adatok felhasználásáról.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.