A szlovák külügyminiszter külön felszólította Szijjártót, hogy foglaljon már állást az orosz invázióval kapcsolatban

háború
2022 március 31., 14:20
comments 4

Kedden tanácskoztak az ukrajnai helyzetről a NATO keleti tagállamainak (Bulgária, Csehország, Észtország, Lengyelország, Románia, Magyarország, Litvánia, Lettország és Szlovákia) külügyminiszterei Pozsonyban. Itt Szijjártó Péter főleg a magyar ellenzékről beszélt az Oroszország szomszédságában élő külügyminisztereknek. A tárgyalás a házigazda szlovák külügyminiszter inkább azt emelte ki, hogy a balti országok keleti szárnyának megerősítése csak a kezdete a védelem erősítésének, és fontosnak tartja, hogy mielőbb elkezdjék az Oroszországtól való függést felszámolni.

photo_camera Szijjártó Péter és Ivan Korčok szlovák külügyminiszter Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Amikor pedig megkapta a kérdést, hogy mi Magyarország álláspontja az ukrajnai orosz invázióval kapcsolatban, Ivan Korčok azt mondta:

„Fontos, hogy a szövetség egységes legyen. A magyar külügyminisztertől is egyértelmű állásfoglalást kértem a találkozónk során.”

A találkozó után Szijjártó a magyar közmédiának azt mondta: „A tanácskozáson megismételte a magyar álláspontot, miszerint az orosz-ukrán háború nem Magyarország háborúja és a magyar kormány mindent meg kíván tenni annak érdekében, hogy a magyar embereket megvédje ettől a háborútól.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.