A szlovák külügyminiszter külön felszólította Szijjártót, hogy foglaljon már állást az orosz invázióval kapcsolatban

március 31., csütörtök 14:20
4

Kedden tanácskoztak az ukrajnai helyzetről a NATO keleti tagállamainak (Bulgária, Csehország, Észtország, Lengyelország, Románia, Magyarország, Litvánia, Lettország és Szlovákia) külügyminiszterei Pozsonyban. Itt Szijjártó Péter főleg a magyar ellenzékről beszélt az Oroszország szomszédságában élő külügyminisztereknek. A tárgyalás a házigazda szlovák külügyminiszter inkább azt emelte ki, hogy a balti országok keleti szárnyának megerősítése csak a kezdete a védelem erősítésének, és fontosnak tartja, hogy mielőbb elkezdjék az Oroszországtól való függést felszámolni.

Szijjártó Péter és Ivan Korčok szlovák külügyminiszter Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Amikor pedig megkapta a kérdést, hogy mi Magyarország álláspontja az ukrajnai orosz invázióval kapcsolatban, Ivan Korčok azt mondta:

„Fontos, hogy a szövetség egységes legyen. A magyar külügyminisztertől is egyértelmű állásfoglalást kértem a találkozónk során.”

A találkozó után Szijjártó a magyar közmédiának azt mondta: „A tanácskozáson megismételte a magyar álláspontot, miszerint az orosz-ukrán háború nem Magyarország háborúja és a magyar kormány mindent meg kíván tenni annak érdekében, hogy a magyar embereket megvédje ettől a háborútól.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt