A szlovén miniszterelnök helyesli, hogy légvédelmi rakétarendszert küldjenek Ukrajnának

külföld
2022 március 31., 04:34
comments 5

Janez Janša szerdán a CNN újságírójának beszélt arról, hogy támogatja a kezdeményezést, mely szerint hazája SZ-300-as légvédelmi rakétarendszert küldjön Ukrajnának.

Mint fogalmazott, most ez az, amire a leginkább szüksége van most az ukránoknak, ugyanakkor kitért arra is, hogy nem szeretne sokat beszélni arról, mi mindent adnak nekik.

Janša beszámolt arról is, hogy beszélt Zelenszkij ukrán elnökkel, aki elmondta, hogy a kormánya alkotmánymódosító népszavazás előkészítésén dolgozik, hogy kikerüljön az alkotmányból Ukrajna NATO-tagság iráni szándéka. A szlovén miniszterelnök szerint ez egy pragmatikus döntés, mert miután megnyerik az ukránok ezt a háborút, a NATO akarja majd, hogy csatlakozzanak. Ha vége lesz ennek a háborúnak, akkor szerinte az ukrán hadsereg lehet majd az egyik legerősebb a kontinensen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.