Az ellenzéket támogató, kitöltött szavazólapokat égettek Erdélyben

belföld
2022 március 31., 07:40
comments 83

25-30 kitöltött szavazólapot talált az atlatszo.ro, az Átlátszó romániai kiadásának olvasója Erdélyben, a Maros megyei Jedd mellett. A szavazólapon jól látszik, hogy ellenzéki pártokra adták le őket.

A fotókon vegyesen láthatók szavazólapok, melyeken az ellenzéki összefogást és a Mi Hazánkat jelölték meg, valamint a borítékok, amelyekben el kellett volna jutniuk a szavazatszámláló központokba.

photo_camera Fotó: atlatszo.ro

Parászka Boróka újságíró a Facebookon arról írt, hogy egy teljes zsák szavazólap hevert a közúton, köztük a félig elégett, az ellenzékre leadott szavazólapok. Parászka az eset kapcsán megjegyezte, hogy az RMDSZ és az Erdélyi Magyar Szövetség láthatóan képtelenek garantálni, hogy a leadott szavazatok eljussanak a szavazatszámláló központokba.

photo_camera Fotó: atlatszo.ro
photo_camera Fotó: atlatszo.ro

A levélszavazatok kezelésével nem csak Erdélyben van probléma. A 444 a múlt héten számolt be róla, hogy a Vajdaságban a postától Fidesz-közeli civil szervezetekhez köthető aktivisták vették át a levélszavazatok kiszállítását, és sok helyen az aktivista jelenlétében töltették ki a szavazólapokat, és/vagy az aktivista vállalta, hogy visszaviszi és leadja a beborítékolt szavazatot. Közben voltak olyan helyben ismert nem Fidesz-szavazó civilek, akik nem kapták meg a szavazólapjukat.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt