Az ellenzéket támogató, kitöltött szavazólapokat égettek Erdélyben

belföld
2022 március 31., 07:40

25-30 kitöltött szavazólapot talált az atlatszo.ro, az Átlátszó romániai kiadásának olvasója Erdélyben, a Maros megyei Jedd mellett. A szavazólapon jól látszik, hogy ellenzéki pártokra adták le őket.

link Forrás

A fotókon vegyesen láthatók szavazólapok, melyeken az ellenzéki összefogást és a Mi Hazánkat jelölték meg, valamint a borítékok, amelyekben el kellett volna jutniuk a szavazatszámláló központokba.

photo_camera Fotó: atlatszo.ro

Parászka Boróka újságíró a Facebookon arról írt, hogy egy teljes zsák szavazólap hevert a közúton, köztük a félig elégett, az ellenzékre leadott szavazólapok. Parászka az eset kapcsán megjegyezte, hogy az RMDSZ és az Erdélyi Magyar Szövetség láthatóan képtelenek garantálni, hogy a leadott szavazatok eljussanak a szavazatszámláló központokba.

photo_camera Fotó: atlatszo.ro
photo_camera Fotó: atlatszo.ro

A levélszavazatok kezelésével nem csak Erdélyben van probléma. A 444 a múlt héten számolt be róla, hogy a Vajdaságban a postától Fidesz-közeli civil szervezetekhez köthető aktivisták vették át a levélszavazatok kiszállítását, és sok helyen az aktivista jelenlétében töltették ki a szavazólapokat, és/vagy az aktivista vállalta, hogy visszaviszi és leadja a beborítékolt szavazatot. Közben voltak olyan helyben ismert nem Fidesz-szavazó civilek, akik nem kapták meg a szavazólapjukat.

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.