Orbánnak üzent a PDSZ: Az iskolákban nincs „genderőrület”, nincs mit megállítani, és a miniszterelnök által állított egyéb ostobaságtól sem kell tartani

oktatás
2022 március 31., 06:56
comments 8

„Nyitott kapukat dönget. Az iskolákban, óvodákban nincs »genderőrület«, úgyhogy nincs mit megállítani, ahogy nincs nem-átalakításra nevelés és egyéb, a miniszterelnök által állított ostobaságtól sem kell tartani. A népszavazásban feltett kérdéseknek sincs semmiféle alapja, úgyhogy ha ez akadályozza meg abban, hogy végre emberhez méltó javadalmazást adjon a közoktatásban dolgozóknak, akkor megnyugtatjuk, aggálya alaptalan, és máris intézkedhet a béremelésről és a munkaterhek csökkentéséről”

– ezt üzente Orbán Viktornak Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), bejegyzésükben pedig még hozzátették, hogy „a szakszervezetek állnak rendelkezésre a megállapodáshoz”. Egyben azt is kérték a miniszterelnöktől, hogy „az óvodai és iskolai dolgozók elleni hangulatkeltést, a sztrájkolók elleni retorziós intézkedéseket pedig haladéktalanul tessék befejezni”.

Orbán Viktor szerdán Egerben kampányolt a Fidesz-KDNP helyi jelöltje, Pajtók Gábor mellett, itt mondta azt, hogy „meg kell állítani a genderőrületet”, szerinte „ezeknek a marhaságoknak”, nem szabad bejutniuk az iskolákba.

Orbán ezután mondta a következőket, amire a PDSZ reagált: „Mi elvárjuk a tanároktól, elvárjuk az iskolától, hogy ne neveljék át a gyerekeinket. Nem adtuk át a jogunkat soha senkinek, hogy más határozza meg helyettünk, mikor, hogyan kell a gyerekeinket szembesíteni az életnek ezekkel a nagyon nehéz kérdéseivel.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.