Végre a Fidesz is kapott 5 percet a közmédiában

POLITIKA
2022 március 31., 10:27
comments 14

Csütörtök reggel a közmédia nézői arra kaphatták fel a fejüket, hogy a műsorvezető arra kéri Kocsis Mátét, a Fidesz frakcióvezetőjét, hogy ismertesse a párt programját. Kocsis azonban inkább arról beszélt, amit szerinte az ellenzék csinálna.

  • A veszélyek korát éljük, és ilyenkor a legnagyobb erény a higgadtság és megfontoltság, és a legnagyobb hiba, összevissza beszélt vagy zagyvaságokat mond, mint például a baloldal miniszterelnök-jelöltje
  • Magyarországnak ebből a háborúból mindenáron ki kell maradnia, éppen ezért minden vitát vállalni kell, és el kell utasítani a baloldalnak azt a javaslatait, miszerint fegyvereket és katonákat kellene Magyarországnak küldenie a háborúba.”
  • „A baloldal veszélyes politikája és felelőtlen nyilatkozatai azonban belesodorhatják Magyarországot ebben a háborúba.”
  • „Elutasítjuk a baloldalnak azon javaslatait, miszerint katonákat és fegyvereket küldenénk a háborúba.”
  • „Meg kell őriznünk az ország biztonságát is, ezért el kell utasítanunk a baloldalnak azt a javaslatát is, hogy zárják el Magyarország elől az orosz gázt.”
  • „Az a Gyurcsány Ferenc, aki most vissza kíván térni a hatalomba, már kormányzott egyszer, láttuk már, hogy ez milyen, és nem kérünk belőle.”
  • 2002 és 2010 között a baloldali kormányok eltörölték a 13. havi nyugdíjat, elvették a 13. havi bért, 15-ször emelték a rezsiköltségeket, eltörölték az otthonteremtési támogatásokat és eltörölték a családtámogatásokat, egekbe emelték az adókat, a munkanélküliség szintén az egekben volt, a gazdaság viszont a szakadékban. Eladósították az országot az IMF-hitellel és az önkormányzatokat is eladósították.”
  • „Azt a múltat, amit Gyurcsány Ferenc képvisel, azt gondoljuk, hogy nem szabad újra hatalomba segíteni.”
  • „A baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter megismételte Gyurcsány Ferenc korábbi szavait: eltörölné a minimálbért, fizetőssé tenné az egészségügyet.”
  • „Idesorolhatnám az otthonteremtési és családtámogatási kérdéseket, illetve a gyermekvédelmi törvényt, amit szintén eltörölne a baloldal.”

A műsorvezető egy kérdést sem tett fel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.